Monday, June 24, 2024

En dystopisk blasfemi

/Jag ber på förväg om ursäkt för denna text, men jag kan inte låta bli att skriva den./

I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.  Och Gud såg att det var gott. 

Sedan skapade Gud människorna. Och Gud såg att människorna var väldigt onda. 

Då tog Gud en tredjedel av sig själv och skickade denna till jorden. Och tredjedelen kallades av någon outgrundlig anledning "Guds son" och efter ett tag började några kalla den  Jesus. 

Och denna tredjedel av Gud försökte lära människorna att inte vara så onda.  Men de brydde sig inte speciellt mycket. 

Till sist tröttnade några av dem och hade ihjäl "Guds son" på ett ganska så brutalt sätt. Och det hjälpte inte mycket att några ynka fragment av tredjedelens lära kom att publiceras i de s.k. evangelierna. 

Men för att människorna inte i efterhand skulle ta intryck av den lära som denna del av Gud hade spritt, kom en ond kraft och började viska saker i människors öron. Den började med aposteln Paulus... och sedan spriddes det snabbt. 

Det gick ut på att det visserligen var väldigt krångligt att sluta med att förtrycka de svaga, eller ägna sig åt annan ondska. Men genom ett magiskt trick skulle människors skuld flyttas över till den plågade och ihjältorterade tredjedelen av Gud. 

Så även om man kanske borde göra lite bättring då och då, så var knappast ens det helt nödvändigt. För magin gick ut på att om man sa att man ville ta emot denna tredjedel, denne "Jesus", som "sin personlige frälsare" skulle man ändå leva i evighet, och lycksalighet. 

Vad denna onda kraft hette visste man inte helt säkert. En. del trodde att den hette Satan, andra att den hette Ahriman. En djärv 1900-talsförfattare framkastade att den kanske hette Cthulhu.

Men i vilket fall som helst - fler och fler människor började säga att de tog emot Jesus som sin personliga frälsare. Samtidigt ökade ondskan exponentiellt. Cthulhu kunde bara le drömmande i sitt hus i R'lyeh. Eller kanske det var Satan som  log i Gehenna. Ingen vet riktigt. 

Men vid det har laget hade de överlevande två tredjedelarna av Gud dött av brustet hjärta. 

Och världen blev blodigare och blodigare. Och efter ett tag också varmare och varmare. 

Till sist blir det så varmt att alla människor, och nästan alla djur, dör av värmeslag. Dock kanske en del mikroorganismer kan överleva under jordytan. Liksom kanske en del kackerlackor som lyckas hitta några lämpliga nischer.. 

Det välmenande experimentet misslyckades. Bättre lycka nästa gång. 

Problemet är att det kanske inte blir någon nästa gång.